Speel niet met ons

Haar knalroze kist staat op een van haar meest favoriete plekken omringd door bloemen. Haar positiviteit, haar glimlach is niet meer. Onze collega-bikkel is overleden aan de gevolgen van Corona.
Haar moeder is haar dochter kwijt en wij? Wij onze vrolijke collega.

“Dan had ze vast onderliggend lijden” horen we nu. Dan had ze vast onderliggend lijden. Dan had ze vast onderliggend lijden. Dan had ze vast….. de zin blijft door onze hoofden malen. Alsof de dood van haar positieve geest, haar glimlach, haar hele hebben en houwen dan gerechtvaardigd is. Alsof er voor mensen met onderliggend lijden niet geknokt hoeft te worden. Alsof wij tweederangs burgers zijn.

Wij dood? Ach joh. We hadden onderliggend lijden. Waar is de maatschappij gebleven waarin we opkwamen voor die mensen die ons nodig hebben? Waar is de maatschappij gebleven waarin we samen sterk staan voor elkaar?

Daarom staan wij op. Omdat wij hoe hard we ook ons best doen, ook kwetsbaar zijn en “alleen de kwetsbaren lopen risico”, toch? Jouw “alleen” is ons “alles”. Wij staan met iedereen die ons hard nodig heeft. Met alle harten en nieren die wij nog bezitten. Mondkap op en gaan met die banaan! Voor ons, voor allen voor iedereen. Want wij zijn die mensen met onderliggend lijden, wij zijn de kwetsbaren. Cijfer ons niet weg, speel niet met ons.

Ben jij het ook zat om tweederangsburger te zijn omdat je chronisch ziek bent of een beperking hebt? of sta jij graag op voor een ander?

Laat het weten! Verander je cover in, voeg onze canvas toe, share #speelnietmetons

#speelnietmetons
#wijzijndekwetsbaren

X