CROSSFIT

Samen sterker voor toegankelijke sport

De CrossFit Open voor adaptives

De CrossFit Open heeft dit jaar de Adaptive divisies geïntroduceerd. We hebben hier lang op moeten wachten maar nu is het eindelijk zover. Er waren wel competities voor Adaptive CrossFitters waar je aan mee kon doen maar nooit gelijktijdig met de CrossFit Open. Dit jaar zal s’ Werelds grootste sportevenement de CrossFit Open zowel in de gym als virtueel vanuit huis mogelijk zijn.

Goed om te weten is dan voor elke klasse binnen de adaptive categorie er een eigen RX’d versie van de workout beschikbaar is. Een workout van bijvoorbeeld de “bovenste extremiteiten” groep ziet er dus anders uit dan eentje van de “Intelectuele” groep. Het zijn dus geen workouts die 1-op-1 gekopieerd worden van de individuals. Door deze aanpak komen de groepen echt op zichzelf staand en kan elke atleet het maximale uit zijn workout halen. De regels voor de Open voor alle adaptive divisies zijn opgezet in samenwerking met het team van “Adaptive Training Academy” (ATA), voorheen de “CrossFit Adaptive Athlete Trainer Course” dus maak je borst maar nat!

De categorieën

Tijdens het seizoen 2021. Er zijn in totaal 34 divisies voor individuele deelnemers en één divisie voor teams:

  • Mannen en vrouwen Adaptive: Bovenste Extremiteit
  • Mannen en vrouwen Adaptive: Onderste Extremiteit
  • Aanpassingsvermogen mannen en vrouwen: Neuromusculair
  • Mannelijk en vrouwelijk Adaptive: Visie
  • Mannelijk en vrouwelijk Adaptive: Kort postuur
  • Mannen en vrouwen, Adaptive: Zittende sporters (met heupfunctie)
  • Mannen en vrouwen Adaptive: Zittende sporters (zonder heupfunctie)
  • Adaptive mannen en vrouwen: Intellectueel

Er zijn 16 divisies* voor atleten met een aangepast lichaam. Elke atleet die in een adaptive divisie wil uitkomen, kan die selecteren tijdens het registratieproces en er zijn geen leeftijdsgrenzen voor de adaptive divisies, maar deelnemers moeten minstens 14 jaar oud zijn op 14 juli 2021. Voor de adaptieve divisies vullen atleten een self-assessment in en delen zichzelf in in de divisie die het beste bij hun mogelijkheden past. Meer details zijn beschikbaar in de sectie voor atleten met een aangepast niveau onderaan dit regelboek en in het Beleid voor atleten met een aangepast niveau. Lees alle regels voor het meedoen aan de Open op pagina 26.1 in de rulebook.

Voor vragen over de adaptive open het indeling of de keuze van de divisie kunnen direct worden gericht aan adaptive@crossfitgames.com. Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons ook een email sturen via het contactformulier.

Ga jij meedoen? en ben je actief op sociale media? Tag dan @dutchadaptives in jouw foto of bericht zodat wij het kunnen doorsturen en delen met onze sociale partners! Gebruik de volgende tags: #DutchAdaptives #CrossFitOpenDA #DutchAdaptiveAthlete En vergeet ons niet te volgen op Instagram

Team Dutch Adaptives CrossFit 2021

Yes! Wij hebben superleuk nieuws. Je weet nu dat Crossfit tijdens de Crossfit Open start met een adaptive divisie voor mensen met een beperking. Met de steun van oa. CrossFit Benelux en de LLTD zijn we bezig met de ontwikkeling / promoten van de sport en zijn we bezig met het opzetten van een eigen CrossFit ambassadeursteam.

Dit ambassadeursteam zal in eerste fase vooral online het gezicht zijn voor de CrossFit Open en toekomstige competities, maar daarna zullen we ook vaker deel gaan nemen aan competitie.

Wat wordt er verwacht?
Als Dutch Adaptives teamlid wordt je ambassadeur van aangepaste CrossFit. Jouw verhaal wordt verteld via diverse sociale kanalen en als teamlid wordt je samen met het team verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het team. Onderling verdeel je taken. Wie wordt de teammanager? Wie wil logistiek regelen? Wie wil de communicatie op zich nemen of trainingen verzorgen. Dutch Adaptives zal daar ten alle tijden op een facilitaire wijze in bijdragen als dat nodig is. Maar als teamlid ben je dus mede verantwoordelijk voor het grotere plan!

Kortom, wij worden de ambassadeur voor aangepast sporten binnen CrossFit in de Benelux.
Wil jij bij het CrossFit team en het gezicht worden voor aangepast sporten? Dat kan! Schrijf je hier in.

X