Toegankelijke sport binnen jouw gemeente

Sport is nog lang niet toegankelijk voor iedereen. Soms zijn er fysieke drempels, soms is er geen aanbod of is het aanbod niet passend én soms kan het beleid beter. Wij geloven in samen sterk staan voor toegankelijke sport en vullen graag de kennis van de medewerkers van jullie gemeente aan met onze ervaringsdeskundigheid. Wil jullie gemeente het verschil maken? Dat stapje extra zetten om sport ook toegankelijk te maken voor mensen met beperking en/of chronische ziekte? Vaak maken kleine stappen al een groot verschil!

Samen naar beleid kijken

Gebruik onze ervaring als sporter met beperking als kracht.

Op weg naar sport

Versterk de kennis bij professionals over aangepast sporten in jouw gemeente

Dichtbij de sporter

Kijk naar de behoefte van de sporter zelf. Stem behoefte en aanbod op elkaar af.

Samen naar het beleid kijken

Intake
In een open gesprek brengen we de doelstellingen op het gebied van aangepast sporten in de kaart. We kijken waar de knelpunten liggen en waar mogelijke oplossingen zijn. We bekijken het plan door de ogen van de sporter met beperking en toetsen de haalbaarheid. 
Naar aanleiding van dit gesprek en het lokale sportakkoord stelt Dutch Adaptives een kort en helder advies op om sport in de gemeente toegankelijker te maken voor iedereen.

Maatwerk
Dutch Adaptives biedt maatwerk op het gebied van beleid. Onze ervaringsdeskundigen kijken graag mee naar vraagstukken op het gebied van aangepaste sport.

Op weg naar sport

Meer kennis voor coaches, trainers, verenigingen
Hoe voelt het voor iemand met een beperking om te sporten? Wat zijn de drempels en hoe bouw je een duurzame relatie met sport? Wat heeft een sporter nodig? Tijdens deze clinic nemen we je mee in de beginselen van sporten met een beperking. We laten met ons team zien hoe het voelt om een beperking te hebben en bespreken ervaringen. Deze clinics zijn geschikt voor sportondernemers in de omgeving maar ook voor sport coaches en medewerkers van de gemeente.

Onze expertise, jullie kracht!

We horen vaak van professionals in de sport dat zij soms tegen zeer specifieke situaties aanlopen en dan niet de parate kennis hebben om adequaat te kunnen handelen. Wij zetten graag onze expertise en netwerk om samen sterk te staan en ook in zulke gevallen nét dat stapje extra te zetten.

Angelique van der Post – Triathlon traject 2020

“Ik verleg keer op keer mijn grenzen. Ik vond het al heel wat om aan een triatlontraject te beginnen, maar als het niet gaat, weet ik: ik heb mijn buddy. We doen het echt als team, met alle sporters. We hebben niet dezelfde beperking, maar lopen wel tegen dezelfde uitdagingen aan. Daar kun je elkaar mee helpen. Er is begrip als er iets niet lukt, er wordt samen gekeken naar hoe je iets dan wél kunt doen.”

Onze kennis toegankelijk voor iedere sporter
Als inwoner met beperking zie je vaak bij een gemeente door de bomen het bos niet meer. Dutch Adaptives begeleidt sporters graag bij de eerste opstart naar sport. Zij kunnen lid worden van ons team en zich aanmelden voor evenementen, clinics en sporttrajecten en worden daarmee lid van onze sterke community om kennis over sporten met beperking en/of chronische ziekte te delen.

Een eerste kennismaking
Als sporter met beperking en/of chronische ziekte loop je vaak tegen een aantal zaken aan. Wij weten hoe dat voelt. In een informatieve clinic nemen we sporters mee in de eerste opstart naar sport. Wat hebben zij nodig om te kunnen sporten? en welke handvatten kunnen wij bieden om de eerste stappen richting een duurzame relatie naar sport.

Start to Sport traject 
Wij houden van impact. Impact  veroorzaak je door langdurige begeleiding, een sterke community en een helder doel waar je enthousiast van raakt. In onze Start to Sport trajecten nemen we  enthousiaste sporters met beperking en/of chronische ziekte mee op weg naar een unieke sportuitdaging binnen de gemeente.

Meer informatie? Neem vooral contact op!

Wij zijn
Dutch Adaptives!

Wij zijn een sportteam bestaande uit mensen met een beperking en/of chronische ziekte. Een grindpad naar de vereniging, niet deel mogen nemen aan evenementen of een professional die doet alsof jouw beperking wel weg te trainen is. Wij weten het, wij kennen het , wij weten hoe het voelt.

Onze missie is samen sterk te staan voor toegankelijke sport! Dat doen wij samen met onze hechte community, onze netwerken en onze vezels. Onze drive is ontsprongen uit de ervaring dat het beter kan! Wij zijn er voor elke sporter met beperking en/of chronische ziekte!

Neem contact op

Direct regelen

lid worden>>
Kom in actie>>
Doneer>>
Bekijk de evenementen>>
Maak melding van ontoegankelijke sport>>

Stichting Dutch Adaptives | Privacy Statement | Disclaimer

X