Nienke wordt kampioen rolstoelhockey!

Een van de sporten die ik, Nienke, een van de bestuursleden van Dutch Adaptives, doe; is Rolstoelhockey. En sport die eigenlijk al heel erg inclusief is, iedereen met en zonder beperking mag mee doen, zolang je maar plaats neemt in een rolstoel. Wat mij betreft dus een van de voorbeelden van hoe het hoort te zijn, het geen waar wij met Dutch Adaptives ook naar streven. Maar ook voor rolstoelhockey geld nog steeds dat de weg naar de sport toe niet altijd even evident is. Op internet is er niet veel informatie te vinden en ik kwam er eigenlijk alleen maar bij terecht omdat ik vroeger gewoon gehockeyd had en de KNHB een mail had gestuurd. Zoals voor vele sporten moet dit dus nog verbeteren, wellicht draagt deze post daar ook wel aan bij;-).

5 jaar ervaring!
Inmiddels doe ik het al 5 jaar en ben ik vorig jaar overgestapt naar Haag ’88 om door te kunnen groeien. En dat is goed gelukt al zeg ik het zelf. Afgelopen jaar speelde ik in de overgangsklasse (1 na hoogste klasse) en zijn we 2de geworden met ons team. Volgend jaar mag ik als keeper het eerste team gaan versterken. Als voorbereiding daarop mag ik nu al af en toe met het eerste team mee spelen, zo ook afgelopen zaterdag.

Bekertoernooi
Afgelopen zaterdag was ‘het bekertoernooi’, je hebt zoals bij vele sporten de gewone competitie en je hebt nog een extra toernooi waar alle teams aan mee kunnen doen om onderling uit te maken wie op dat toernooi de beste van in dit geval Nederland is. Totaal onverwacht (we waren met een samengesteld team van het 1ste en het 2de) hebben we het in onze ogen beste team van Nederland verslagen! We hebben gevochten als leeuwen en ik heb nog nooit terwijl ik gewoon in het goal stond, zo’n hoge hartslag gehad. Maar door heel wat geweldige reddingen van mijn kant en mooie goals van de aanvallers hebben we uiteindelijk met 4-2 gewonnen en de beker in de wacht gesleept! Goed voorproefje voor aanstaande zaterdag als de play-offs van de competitie voor het eerste team zijn, dan gaat het om het landskampioenschap!!
Dutch Adaptives is super trots op Nienke. Die beker, die krijg je niet zomaar in de schoot geworpen 😉

X