Dutch Adaptives wint met ProRail Traineebattle 2019!

Tijdens de Traineebattle 2019 streden 20 ondernemers samen met een team van trainees van een toonaangevend bedrijf om met hun concept de battle te winnen. Dutch Adaptives had de eer om aan deze battle mee te mogen doen en werd ondersteund door de creativiteit en expertise van de vakbekwame trainees van ProRail.

Team ProRail overwint financiële obstakels!
Dutch Adaptives legde een complex probleem bij de trainees van ProRail neer, die de uitdaging met volle overgave aangingen. “Uit onze peiling blijkt dat het gebrek aan financiële middelen in de top 3 van redenen staat voor mensen met een beperking en/of chronische ziekte om niet te gaan sporten.” Vertelt Nynke Visser van Dutch Adaptives. Hulpmiddelen zijn vaak niet afdoende voorradig of te duur om te bekostigen voor de gemiddelde Nederlander met een beperking.

“Er is eigenlijk geen fonds in Nederland dat een uitkomst biedt voor dat probleem. Onze missie is om sport toegankelijk te maken voor iedereen en daarmee ook te kijken naar hoe we de financiële middelen kunnen bieden voor mensen met een beperking.” Aldus Dutch Adaptives.

Lede-maatjes
Team Prorail ontwikkelde binnen een paar uur een creatief concept dat aandacht vraagt voor dat probleem. Met een crowdfundingsplatform zoeken we Lede-maatjes die willen bijdragen aan de sporthulpmiddelen van individuele sporters. Dat het concept werkte bleek direct bij de live test waar we via een test-tikkie geld ophaalden bij potentiële donateurs. Dat ook de jury en het publiek overtuigd bleek van deze ludieke campagne werd beloond met een finaleplaats in de TraineeBattle 2019. Tijdens een finale pitch scherpte Team ProRail het concept nog verder aan en pakte samen met Dutch Adaptives de winst. Een fantastische prestatie!

Uitrol
In de komende weken zal Dutch Adaptives kijken naar de haalbaarheid van de campagne en een eventueel verdere uitrol. Mocht je in de tussentijd nog willen doneren, dan kan dat via deze ‘testtikkie’

Dutch Adaptives wil ProRail, Bart de Graaff Foundation en Frisse Blikken bedanken voor deze fantastische kans!

X