The Adaptive League

CrossFit lijkt een toegankelijke sport met schaalmogelijkheden voor bijna elke work out. Maar pull-ups zonder hand? Burpee in een rolstoel? Hoe doe je dat eigenlijk? Wat is het Rx’d gewicht voor een deadlift uitgevoerd door iemand met één been? Waar moet je rekening mee houden als iemand met een chronische aandoening jouw les in komt lopen? Hoe ga je als trainer om met een ‘adaptive athlete’

Als Adaptive Atleet zijn een aantal zaken in je leven anders. Maar één ding heeft elke atleet gemeen, wat er ook gebeurd is in je leven: je wil je leven zo normaal mogelijk blijven leven, met jouw karakter, jouw dromen en jouw ambities.

Adaptive league
Onze droom is dat alle reguliere sporten toegankelijk zijn voor iedereen. Wij geloven dat ook CrossFit bij uitstek een toegankelijke sport voor mensen met beperking of chronische ziekte kan worden. Daarom hebben wij met Crossfit FSF in Driebergen de handen ineen geslagen. Een gruwelijke nieuwe missie was al snel een feit. Wij worden ‘the adaptive league’ en gaan in een maandelijks Adaptive Lab schaalmogelijkheden maken voor mensen met een beperking en chronische ziekte. Onze droom? In 2018 staan wij gewoon keihard op de lowlands throwdowns te shinen in onze eigen ‘adaptive league’. 😉

Maar voordat we blijven zweven, even terug op aarde. Wij willen iedereen met een beperking aan CrossFit helpen. Daarom gaan we tips and tricks ontwikkelen voor trainers én willen we een checklist ontwikkelen zodat iedereen met een beperking en chronische ziekte binnenkort ook gewoon RX’d deadlift.

Ben jij een CrossFit trainer, box-eigenaar of gewoon mega geïntereseerd. Wil jij dit initiatief steunen en geen enkele stap missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan houden wij jou maandelijks op de hoogte.

Share this post

16 replies on “The Adaptive League

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.