Start to Triathlon

Wat is Start To Trial  – Triathlon?

Een tof traject waarbij 12-15 sporters met en beperking en/of chronische ziekte samen gaan toewerken naar het finishen van 1/8ste of 1/4de triathlon. Deze triathlon zal geraced worden in Alphen aan de Rijn tijdens de triathlon Alphen op 20 september 2020.

Hoe zorgen we ervoor dat de sporters de triathlon kunnen finishen?
De sporters krijgen 6 maanden intensieve begeleiding om helemaal klaargestoomd te worden voor de grote dag op 20 september 2020. Deze begeleiding wordt gegeven door een professionele coach, ervaringsdeskundigen en elke sporter krijgt een persoonlijke buddie toegewezen. Op deze manier zorgen we ervoor dat elke sporter krijgt wat hij/zij nodig heeft. Ook eventuele hulpmiddelen worden in overleg geregeld.

Waarom dit traject?
Al eerder hebben we sport clinics gegeven, maar graag begeleiden we mensen naar een duurzamere relatie met sport. Met start to trial trajecten kunnen we ervoor zorgen dat onder andere de triathlon sport toegankelijker wordt. En  daarnaast zorgen we ervoor dat er echt een verandering bij mensen plaats vindt, door ze langere tijd te begeleiden in het sporten. Want wij geloven dat elke sport toegankelijk kan zijn voor iedereen.  Sporten draagt bij aan een volwaardiger leven.  Onze droom? Reguliere sporten toegankelijk maken voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Want samen sporten brengt zó veel meer.

Waar wordt mijn geld aan besteed?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er heel wat begeleiding nodig om ervoor te zorgen dat de sporters de eindstreep uiteindelijk halen. Daarvoor hebben we dus jou hulp nodig. Om te zorgen dat je weet aan welk doel jij geld doneert, hier wat achtergrond informatie over Dutch Adaptives.

Dutch Adaptives is een kleine organisatie zonder kleefstok. Geld dat binnenkomt wordt direct besteed aan onze missie en aan dit traject om sport toegankelijk te maken. Met jouw financiële bijdrage kunnen wij sport aanbieden aan mensen met een beperking of chronische ziekte. Dit doen wij door het geven van clinics, een buddyprogramma, persoonlijke ondersteuning én het ondersteunen van overheden en organisaties binnen de sport in het toegankelijk maken van sport.  Jouw bijdrage helpt dus direct en indirect om iemand met een beperking aan het sporten te krijgen!

In totaal opgehaald voor Dutch Adaptives (06-03-2020)

1400 euro

Steun Dutch Adaptives,

geef voor toegankelijke sport: 


crowdfunding doel
€ 410,00 / € 1.500,00


U doneert voor toegankelijke sport en Start To Trial trajecten € -


Support jij het Start to Trial - Triathlon traject?

Steun jij onze Adaptive Athletes op weg naar de finish? Wil jij meer van de deelnemers weten waarom ze dit avontuur aangaan en met welke uitdagingen zij dagelijks te maken hebben? klik dan op de foto’s!

Triathlon is de mooiste sport op aarde, mijn missie is toegankelijkheid voor iedereen!” Marloes Vos, is een enthousiaste Triathleet, haar missie bij Dutch Adaptives is triathlon voor iedereen toegankelijk te maken