Rick geurtsen: De trappenmarathon was loodzware voorbereiding!

Afgelopen weekend was de Trappenmarthon in landgraaf. Samen met MichaelRobbert en Nynke. zou ik deze lopen.

We hadden dit 3 jaar geleden al eens gedaan ook in deze samenstelling, en ik vond het toen loodzwaar.

Met een hele mooie weersvoorspelling en goede moed op naar Landgraaf dus. Helaas belde Nynke ons op met de mededeling dat ze moest afhaken vanwege ziekte, en zo klonk ze ook. Dat zou niet goed gekomen zijn als ze mee gedaan had. Dus Dutch Adaptives vertegenwoordigd door MichaelRobbert en ik. Samen met onze huis fotograaf Hendrik van PixelDizign op weg voor de 5K. Dit zou tevens een mooie training zijn voor project “TheRunWithUs2Challenge” waarbij MichaelRobbert en ik, volgend jaar de “GreatWall Marathon” op de Chinese muur gaan rennen.

Aangekomen bij de organisatie van de Trappenmarathon, lagen er keurig netjes startnummers klaar, en konden we met de auto tot halverwege het parcours komen. We moesten dus nog een klein stukje klimmen om bovenop de Wilhelminaberg te komen. Want daar zou de start zijn. Onze starttijd was 13:00 uur, maar aangezien onze verwachting was dat we iets meer tijd nodig hadden dan de gemiddelde deelnemer gevraagd aan Danny Roufs of we iets eerder konden starten. En dat kon, samen met de start van de 10km om 12 uur. Snel mijn andere prothese aan, omkleden, rekken strekken, vocht aanvullen en starten maar. Helaas kon ik niet op mijn “blade” rennen vanwege een hardnekkige blessure, dus een oude prothese die redelijk zit genomen, alleen kan ik daar niet mee rennen. Dan maar snelwandelen oftewel snel wandelen.

Dat viel even tegen, lopend naar beneden via het pad langs de Wilhelminaberg, is elke stap pijnlijk omdat de prothese niet loodrecht onder je lichaam komt te staan, maar eenmaal beneden kon de klim beginnen. Ik wist wat me te wachten stond, en ook dat ik met 2 treden tegelijk kon klimmen. Dat ging goed en ik kon zelfs deelnemers inhalen. Maar oei, wat was zwaar en oei wat was het warm. De 1e ronde zat erop, nog 4 te gaan. Dat moest anders: het pad naar beneden heb ik nu in een soort van jogging tempo geprobeerd, en dat ging eigenlijk best goed, en zelf hier kon ik wat mensen inhalen. Het tempo kon dus iets omhoog, ook trap op, en ik kon merken dat mijn conditie top is, want het ging steeds makkelijker, en de pijn in mijn stomp was onder controle. Het publiek langs de kant moedigde iedereen aan en dat motiveert!  Na 3 rondes ben ik even gestopt om mijn stomp te verzorgen. Dat was nodig ook, want ondanks een antizweet middel kon ik gewoon een kopje water uit mijn liner gieten. In mijn laatste ronde kwam ik MichaelRobbert tegen. Ik besloot boven op hem te wachten en een extra ronde te lopen zodat we samen over de finish konden komen. Wat een toffe ervaring weer, en een hele goede eerste training voor “RunWithUs2” Dit zou elke “runner” een keer moeten doen! Het was een fantastisch evenement 6km, 3000 traptreden, 1800 hoogtemeters en een geweldige sfeer. Speciale dank aan PixelDizign voor de support en foto’s en Danny Roufs die dit voor ons mogelijk gemaakt heeft. Volgend jaar weer, dan 10K

PS wil je meer weten over TheRunWithUs2Challenge en hoe je (virtueel) mee kunt rennen?

Facebook: https://www.facebook.com/Runwithus2/

Instagram: https://www.instagram.com/runwithus2/

 

Share this post