NICOLE KOMT IN ACTIE

Hallo! Ik ben Nicole, 55 jaar en wonend in Rotterdam en ik ga graag ondanks mijn uitdaging, de challenge aan als deelneemster van het Start To Trial – Triathlon Traject. Mijn Motto is “als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat“.

Welke uitdaging heb je mee te maken in het leven?

Ik heb een diagnose in het autisme spectrum en hebt daarnaast sinds mijn jeugd periodes van depressie. Als het heel slecht gaat ook angsten en nachtmerries. Dat kost mij vooral heel veel energie en hard werken om mentaal gezond te blijven. Indrukken en informatie verwerken kosten mijn hersenen heel veel energie en ook veel hersteltijd. Daardoor zou ik veel meer dan 24 uur in een dag en 7 dagen in een week nodig hebben om alles te kunnen doen wat ik wil en moet. Dat je aan de buitenkant niets aan mij ziet maakt het zowel makkelijk als moeilijk. Makkelijk omdat ik niet word afgewezen maar moeilijk omdat men er van uit gaat dat ik wel dezelfde dingen (aan) zal kunnen die andere volwassenen ook kunnen. En dat gaat dus vaak mis. Sporten helpt mij, het biedt structuur, motivatie, avontuur en afwisseling.

Waarom doe je mee aan het Start to Trial – Triathlon traject?

Ik doe mee vanwege meerdere redenen. Allereerst omdat ik zelf zo veel baat bij sport heb om mentaal zo gezond mogelijk te blijven en het veel op mijn pad heeft gebracht gun ik dat andere mensen ook. Ik hoop daarom dat dit project iets blijvends zal zijn dat voor andere mensen ook iets gaat brengen. Daar een beetje aan meegewerkt hebben vind ik fijn.

Een andere reden is dat ik benieuwd ben of en hoe het met mijn energieprobleem mogelijk is om een sportief doel te behalen. Hoe realistisch dat is. Ik hoop dat het een leerproces is waar ik daarna ook nog wat aan heb.

En “last but not least” natuurlijk, omdat ik het gewoon leuk vind!

Wat ik graag nog even kwijt wil

Ik zou heel graag meer mensen met GGZ problematiek willen bereiken met sport omdat juist die mensen die er het meeste baat bij hebben er vaak ook het meest tegenop zien. Groei is mogelijk op ieder niveau en op iedere leeftijd. Misschien dat dit project daarbij een brug kan bouwen of een opstapje is.

Doneer dan nu

Wil jij mij supporten om de finish te halen en een bijdrage te leveren zodat sport voor iedereen toegankelijk wordt, steun mij en daarmee Dutch Adaptives met dit fantastische initiatief!

Nicole haalde  op voor Dutch Adaptives!

STREEFBEDRAG €150,-

Steun Nicole,

geef voor toegankelijke sport: 


Crowdfunding doel
€ 375,00 / € 150,00


U doneert voor toegankelijke sport en dit soort projecten € -