Fernand versus Nienke

Er was een interne strijd gaande de afgelopen weken binnen Dutch Adaptives. Nienke Conijn en Fernand Verweij stonden tegenover elkaar in de finales voor de bekerwedstrijd en het kampioenschap rolstoelhockey. Eerder lazen we dat Nienke er met de beker vandoor ging. Fernand pakt het kampioenschap! Hoe? Dat vertelt hij in zijn verslag.

Zaterdag 22 juni de strijd om het NL kampioenschap tussen Haag 88 (@Nienke Conijn) en Doing (@Fernand Verweij)
Beiden keeper en Duth Adaptive
De eerste die 2 wedstrijden wint is de kampioen van Nederland

De eerste wedstrijd (Haag 88 – Doing) startte rond 12.00 uur en Doing kwam vrij snel op een 0-2 voorsprong.
Ervaring leert dat Haag88 tot het laatste moment blijft knokken en ze kwamen langszij en erover 3-2
Doing kwam nog terug tot 3-3 maar uiteindelijk wordt de eerste wedstrijd door Haag88 met 4-3

De tweede wedstrijd (Doing – Haag88) wordt omstreeks 14.00 en Haag88 kwam ditmaal op een snelle 0-2 voorsprong
Ook hier gebeurd het dat Doing langszij komt en dat in reguliere tijd het 3-3 staat.
Hierna volgt een golden goal verlenging van 2 x 5 minuten, waarin Doing de 4-3 scoort.

De beslissende derde wedstrijd vangt na een half uurtje rust aan omstreeks 15.30.
In mijn beleving is het ongeveer zo gegaan qua score verloop.
Haag88 komt op voorsprong en Doing knokt zich terug tot 2-2
Daarna scoort Haag88 de 3-2 en komt er van uit een rush Doing eroverheen en wordt de stand 3-6.
Met nog een paar minuten te gaan, komt Haag88 nog terug tot 5-6 en wordt in de laatste minuut bij Doing nog een speler van het veld gestuurd met een gele kaart.
De laatste minuut gaat in en Haag88 zet de druk nog een standje hoger.
Dankzij een verre bal naar voren tikken de seconden weg en de laatste paar seconden spelen zich af aan de zijkant van het veld bij het doel van Doing.
De bel gaat en laatste fluitsignaal gaat.