Dutch Adaptives zoekt sportlocaties die toegankelijker willen worden!

2019 is met al zijn goede voornemens keihard begonnen! Wij zijn dat ook! In 2019 hebben wij de ambitie om op 12 locaties in het land sport toegankelijker te maken. Dat kunnen we niet alleen!

Wij willen samen jouw Box/sportlocatie toegankelijker maken voor mensen met beperking/chronische ziekte en mensen uit jullie omgeving naar jullie locatie brengen!

Wat gaan we doen?
Wij willen trainers leren waar je op moet letten als iemand met een beperking of chronische ziekte jouw box/locatie betreedt. In een training leer je van ons de basis van trainen met beperking. Deze training bieden we gratis aan aan maximaal 4 trainers van jullie box.

In ruil hiervoor vinden we het ook belangrijk dat deze kennis meteen in praktijk gebracht wordt door het geven van een clinic aan mensen met beperking op jullie locatie. Zodat mensen uit jullie omgeving of al sportend in jullie box ook de basis leren van sporten met een beperking. Nog mooier, deze mensen kunnen na deze clinic misschien wel direct lid worden 😉

Wat moet jij daarvoor doen?
Jouw box/locatie opgeven voor de trainersclinic en jullie box in overleg beschikbaar stellen voor een clinic voor mensen met een beperking/chronische ziekte in jullie omgeving. Waarbij de trainers die bij ons de clinic hebben gevolgd natuurlijk hun verworven kennis in praktijk brengen onder begeleiding van onze coach (met chronische ziekte) en onze vrijwilligers (met beperking)!

Wat kost het?
Niks dus. Nou ja, tijd, moeite, een paar uur je box open gooien en gezamenlijke inspanning. Maar daarvoor krijg je keiharde kennis terug en wordt jouw locatie opgenomen in ons bestand van “adaptive proof places ” in Nederland.

Wie zijn wij eigenlijk ook al weer?
oh ja! Dutch Adaptives is een Non profit organisatie met ANBI status zonder winstoogmerk en heeft de missie sport toegankelijk te maken voor iedereen.

Ja, en nu dan?
Wil jij jouw box en/of trainingslocatie Adaptive Proof maken? Mail on met een tekst als: “ja, ik wil meer informatie en me graag aanmelden om toegankelijker te worden!”.

Wij nemen dan contact met je op en plannen met de locaties die graag meewerken aan dit project een gezamenlijke training voor de trainers en zetten samen met jou, onze vrijwilligers én onze coach (allemaal met beperking en/of chronische ziekte) een rete gave clinic op touw op jouw locatie.

Wij zouden het te gek vinden samen met jullie de schouders te zetten onder toegankelijke sport.

Mail ons!

Share this post