DJOKE KOMT IN ACTIE

Hallo! Ik ben Djoke, 60 jaar en ik woon in Huizen.  Ik ga graag ondanks mijn beperking, de uitdaging aan als deelneemster van het Start To Trial – Triathlon Traject. Mijn Motto is “Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden en uitdagingen!“.

Welke uitdaging heb je mee te maken in het leven?

Ruim 30 jaar heb ik CRPS (Complex Regionaal Pijnsyndroom) aan mijn rechterbeen en linkerarm. Hiervoor draag ik spalken. Mijn uitdaging is om steeds op zoek te gaan naar manieren om toch iets, wat onmogelijk lijkt, voor elkaar te krijgen in het dagelijkse leven, in de sport en in mijn werk als trainer van volwassenen met een visuele en verstandelijk beperking. Dan is het kicken wanneer het wel lukt.

Waarom doe je mee aan het Start to Trial – Triathlon traject?

In 2018 ben ik gestopt met het Nederlands Dames Zitvolleybalteam. Na ruim 25 jaar en 333 interlands was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in de sport. Die heb ik gevonden in de triatlon. Ik heb al een aantal 1/8 triatlons gedaan en vorig jaar mijn eerste kwart. Het smaakt naar meer.

Ik verwacht dat dit project mij helpt om op alle onderdelen beter te worden en dat ik er veel van leer. Zeker op het gebied van trainingsschema’s. Superleuk om ook met een buddy op te trekken.
Verder hoop ik dat we met elkaar de paratriatlon zichtbaarder maken en dat organisaties en officials  hierdoor in de toekomst wat soepeler met de ‘regeltjes’ kunnen omgaan.

Wat ik graag nog even kwijt wil

Ik vind het heel belangrijk om aan kinderen van de bassischool en aan leerlingen van het Voorgezet Onderwijs mijn (sport)verhaal te vertellen in de vorm van presentaties en clinics.
Ik vertel dan: ‘Het kan iedereen overkomen, maar het leven houdt echt niet op wanneer je een beperking hebt. Want dankzij mijn beperking heb ik zoveel van de wereld gezien, zoveel meegemaakt, aan WK ’s , EK ’s en 4 Paralympische Spelen meegedaan en medailles gewonnen. En dat neemt niemand mij meer af!’

Doneer dan nu

Wil jij mij supporten om de finish te halen en een bijdrage te leveren zodat sport voor iedereen toegankelijk wordt, steun mij en daarmee Dutch Adaptives met dit fantastische initiatief!

Djoke haalde  op voor Dutch Adaptives!

STREEFBEDRAG €150,-

Steun Djoke,

geef voor toegankelijke sport: 


Crowdfunding doel
€ 180,00 / € 150,00


U doneert voor toegankelijke sport en dit soort projecten € -