Dat heet dus wereldkampioen

Het miezerde toen wij als team Pippingford Park in reden. Het bergachtige landschap zorgde voor gespannen kuiten bij Tamara, John, Floor en Jacco. Ze maakten zich op voor het eerste wereldkampioenschap Team Obstakel races. Tijdens een 10 km wedstrijd met hindernissen waar je alleen als team overheen komt werd een nieuw format voor obstakel racen gelanceerd.

20 teams verschenen aan de start van dit WK dat gekenmerkt werd door een uitdagend heuvelachtig terrein. Team No limits mocht als tweede starten en beet zich meteen vast in een steile heuvel.
Het B team van spartainfit vond dat Team No limits niet moest klagen, want het was maar een puistje en probeerde ze in te halen. Dit lukte ze pas nadat ze 80% van de race hadden afgelegd.

Kansloos dus ;). De race kenmerkte zich door echte obstakels die alleen als team te voltooien waren. Teamwork was onmisbaar en dat bleek dan ook de kracht van de vier renners.

Omdat Peter (SpartainFit) zijn vrouw ook meeleest willen we graag vermelden dat Team No Limits wel zijn handleiding vond op de achterkant van een doosje kipnuggets.

Hoewel het bergachtig landschap al enkels deed sneuvelen, bleef zelfs Jacco met prothese stug doorbikkelen. Het mooiste moment kwam toen zij de steilste berg bedwongen hadden en getrakteerd werden op een wijds uitzicht met in de verte een onvoorstelbaar mooi kasteel.

Tambo maakte vlak voor de finish nog een een smakkerd waarbij zij vol op haar nek belandde. Maar ook dat deed het team niet stoppen. Met een trotse glimlach passeerden zij de finishlijn. Het evenement, dat voor de eerste keer georganiseerd werd, kent natuurlijk ook veel verbeterpunten. Maar het concept met een team te starten en te finishen en als team functionerend alle obstakels te trotseren, was eindeloos gaaf. “Het was een waanzinnige trailrun afgewisseld met obstakels die echt het team aanspraken” glimlachte Floor niet veel later. En die glimlach werd uitbetaald. Het team werd 6e overall en 1e in de categorie ‘Mixed teams’. Dat heet dus wereldkampioen.

Wij buigen diep voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. #Hiab #breinwave #allsur5 #dutchmudmenpd2_3087

Share this post

1.954 replies on “Dat heet dus wereldkampioen