ANNEMARIJN KOMT IN ACTIE

hallo, ik ben Annemarijn, 23 winters jong en studeer fysiotherapie in Breda.  Ik ga graag ondanks mijn uitdaging, de challenge aan als deelneemster van het Start To Trial – Triathlon Traject.

Welke uitdagingen heb je mee te maken in het leven?

Twee jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn grote teen waarna ik crps heb gekregen. Crps, ook wel complex regionaal pijnsyndroom, zorgt er bij mij voor dat ik een verlamming heb in mijn onderbeen en mijn voet snel gezwollen en heel pijnlijk is.  Mijn balans is slecht en daarom kan ik alleen kleine stukjes lopen met een kruk. Maar ik laat mijn leven niet bepalen door mijn ziekte en daarom ga ik graag uitdagingen aan zoals een triatlon, met de nodige aanpassingen.

Waarom doe ik mee aan het triatlon traject?

In het dagelijks leven heb ik gemerkt dat je als persoon met een EDU (extra dagelijkse uitdaging, aka beperking) tegen een aantal dingen aanloopt. Door de vele vooroordelen en het gebrek aan oplossingsgericht denken van de mensen met geen EDU kom je sneller vast te zitten in de dagelijkse dingen. Een van de dingen waar je sneller in vast loopt is sporten. Van het lid worden van een reguliere sportvereniging tot aan het krijgen van een classificatie waarmee je deel mag nemen aan wedstrijden, er zijn een heleboel obstakels die je moet overwinnen om überhaupt te kunnen sporten. Buiten de vele obstakels heb ik ook voordat ik mijn extra dagelijkse uitdaging kreeg veel gesport. Hockeyen, voetballen, zwemmen, hardlopen, ik deed dit met veel plezier. Ook toen wilde ik graag al een keer een triatlon doen als ultieme prestatie voor mezelf. Nu een aantal jaar verder wil ik niks liever dan deelnemen aan een triatlon om aan iedereen en mezelf te laten zien dat het mogelijk is om met een EDU te sporten en zo’n prestatie neer te zetten!

Ik ben daarom ook ontzettend dankbaar voor de kans die ik krijg bij Dutch adaptives om dit mooie avontuur aan te gaan!

Wat ik graag nog even kwijt wil?

Als je alleen maar oog hebt voor de beperking van een persoon, wie is er dan beperkt?

 

Doneer dan nu

Wil jij mij supporten om de finish te halen en een bijdrage te leveren zodat sport voor iedereen toegankelijk wordt, steun mij en daarmee Dutch Adaptives met dit fantastische initiatief!

Annemarijn haalde  op voor Dutch Adaptives!

STREEFBEDRAG €150,-

Steun Annemarijn,

geef voor toegankelijke sport: 


Crowdfunding doel
€ 0,00 / € 150,00


U doneert voor toegankelijke sport en dit soort projecten € -