Goals! fitter en sterker worden dan ik ooit ben geweest!

2020 GOALS: January update! –

Dit jaar heb ik mezelf het doel gesteld om geleidelijk aan fitter te worden dan ik ooit ben geweest. Sinds mijn beperking kost alles meer energie en dat wil ik graag compenseren met een zo fit mogelijk lichaam. Ik ben het aan mijn beperkte lichaam verplicht om bewegen zo makkelijk mogelijk te maken. Dus! Dat betekent dat ik gezonder ga leven en misschien zelfs een kilo’tje (of twee ;)) kwijt wil raken. Mijn doel staat op vier keer per week trainen. Dat is in januari gelukt!
Na een maand deel ik graag mijn resultaat!

Ik heb 18 keer getraind deze maand. Er zat veel variatie in de trainingen. Zes keer stond ik in de CrossFit box van Unscared Crossfit, ik zwom 6750 meter front crawl in 270 rondjes gedurende 4 trainingen en niet te vergeten spendeerde ik 14 uur en 12 minuten aan mijn passie Golf in zeven trainingen en 1 rondje golfbaan.

Ik verander ook mijn voedsel intake. Dit maakt een groot verschil in de progressie die ik tot nu toe boek. Ik ben al 2 kilo kwijt sinds mijn eerste weging 3 weken geleden. Maar bovenalles voel ik me fitter en sterker dan een maand geleden.
Maar het coolste is… Mijn data (ik houd alles bij in Whoop) laat zien dat mijn hartslag in rust met rasse schreden aan het dalen is en de variabiliteit van mijn hartslag juist een stijgende lijn laat zien. Harde data bevestigt dus dat mijn gevoel klopt!

Slaap heeft wel meer aandacht nodig. Het is een belangrijk onderdeel van herstel.  Maar het plannen van deze workouts in mijn drukke bestaan als hardwerkende jonge vader is soms een behoorlijke uitdaging.  Toch helpt de keuze om mijn gezondheid en trainingen prioriteit te geven boven andere zaken. Het is een bewuste keuze die mij zeker veel gaat opleveren op lange termijn. In mijn achterhoofd deinzen de wijze woorden van Nike:

“Yesterday, you said tomorrow. Just Do It.”

X