Even voorstellen: Mathanja Pacha Munshi

Mathanja is een drukke onderneemster met de schaar in de hand.  Maar als je denkt dat ze een doodnormale huismus is, dan heb je het helemaal mis! Deze powervrouw doet meer sporten dan jij kan opnoemen! En misschien hoort ze bij team slak als ze begint met trail runnen, met Krav Maga staat ze zeker weten haar mannetje wel! Wij stellen haar graag even voor!

Voor welke sport mogen we je ’s nachts wakker maken?

Geen enkele sport! Ik houd van mijn nachtrust.

Wat vind je zo mooi aan sport?

Door sport kan ik ontspannen. Even weg van de rompslomp van de dag zijn en puur met jezelf bezig zijn

Met welke uitdaging (beperking/chronische ziekte) sport jij?

Ik heb een héél museum 😂 aan kwaaltjes. Als eerste een zeldzame vorm van meniere waar ik de enigste patient van ben in Nederland. Daarnaast astma en een auto immuunziekte. 20 jaar geleden kwam ik ook nog eens in een rolstoel terecht. Men zei dat ik nooit meer zou kunnen lopen, maar ik heb het tegendeel bewezen! Hierdoor ben ik wel deels afgekeurd.

In het dagelijks leven moet ik echt doseren anders heb ik te weinig energie om mijn bed uit te komen.

Wat is het grootste vooroordeel dat mensen over je hebben?

Dat er bij mij niks te zien is aan mn buitenkant en omdat ik mijn eigen bedrijf heb veel train denken mensen vaak  ‘die is tiptop perfect but What you see is only the outside, van binnen zit het veel complexer in elkaar’

Welke opmerking heb jij nu te vaak gehoord?

Die kan beter thuis op de bank blijven zitten of een slak gaat nog sneller….

Waarom ben je lid geworden van het team?

Hoef me niet te verantwoorden iedereen hier heeft zijn eigen plunjezak en binnen het team wordt je gerespecteerd zoals je bent. Het voelt als thuiskomen..  Wel eerst goed je in het zweet sporten en dan ga je naar huis😂😂

Wat zou jij iedereen met een beperking mee willen geven over sport?

Dat  je beperkingen geen excuus hoeven te zijn om iets aan sport te kunnen doen.  Als er een sportlocatie in je buurt is waar je met je beperkingen goed kan sporten is dat alleen maar goed!

Wat zou jij mensen willen meegeven over mensen met beperking/chronsiche ziekte?

Je hebt altijd een keuze in je leven. Je beperking en/of ziekte kan je belemmeren en hierdoor kan je in een negatieve spiraal terecht komen. Maar wil je dat? Wil je écht zo de rest van je leven besteden? Nee tóch 😀

Dus geniet van wat je wel kan, dit maakt het voor jezelf draaglijk om met je beperkingen of ziektes om te gaan .

Wat is jouw motto/favoriete quote/levensvisie?

Just do it, no fear!

X