Gezocht: Buddies voor sporters met beperking met passie voor Triathlon! Ga jij de uitdaging aan?

Een triathlon finishen. Steeds meer mensen zien dat als dé ultieme sportprestatie. De sport waarin zwemmen, fietsen en hardlopen gecombineerd worden, wint aan populairiteit. Dutch Adaptives, een sportteam bestaande uit mensen met beperking en/of chronische ziekte wil die droom ook toegankelijk maken voor mensen met beperking.

In een vier maanden durend traject gaat het team samen met 15-20 sporters met een beperking de uitdaging aan een triathlon te finishen. Hierbij is de rol van de buddie om samen met een professionele coach in Triathlon en support dutch adaptives de sporters te gaan begeleiden. De buddies zijn er voor support geregeld samen gaat trainen en in leerzame clinics toewerken naar het ultieme doel, de finish tijdens de triathlon in Oud Gastel op zaterdag 27 juni 2020.

Samen op weg!
Je bent de persoonlijke supporter van de sporter! Samen gaan jullie werken aan de ultieme prestatie. Als buddie ben je onderdeel van het team Dutch Adaptives “Start to Trial” en zal je een ultieme triathlon ervaring mee maken.
Josta Bolhuis , coach en buddie vertaalt het mooi “Het is voor mij een compleet nieuwe ervaring om niet bezig te zijn met racen en tijden, maar om lekker te kunnen genieten van het parcours, de vrijwilligers en alle supporters langs de kant. Je kan wel zeggen dat het mijn kijk op de sport en het behalen van prestaties heeft veranderd. En hoe mooi is het om een deel uit te maken van iemand ultieme prestatie!” !

Nederlandse Triathlon Bond
Ook de Nederlandse Triathlon Bond staat achter het traject. ‘Met dit traject kunnen we enerzijds ontdekken wat er nodig is om sporters te laten deelnemen en anderzijds sporters de duurzame ondersteuning bieden die ze nodig hebben om deze sport te blijven beoefenen. Daar dragen wij graag aan bij!’

Geïnteresseerd?
Gaat jouw hart ook harder kloppen van triathlon? Wil jij onderdeel zijn van de buddie crew of meer informatie over het buddieschap? Stuur ons gerust een mailtje.

X