Marloes pakt podium bij X-triathlon!

Yes! Zondagochtend 19 mei reisde Marloes volledig gereed af naar Venray waar zij deel zou nemen aan de X-traithlon. De spanning zat er goed in want haar harde trainen van de laatste maanden hoopte ze hier te verzegelen met een goed resultaat.

Iedereen kan meedoen
De X-triathlon is een wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door Mee en Iedereen Kan Sporten. De triathlon kende dit jaar een deelnemersveld van 50 sporters.  “Net als vorig jaar was het ook nu weer een fantastische dag. Met dit jaar ook veel jonge deelnemers. Iedereen deed mee. Met welke beperking dan ook. Dat is ook wat dit evenement uniek maakt. De X-triathlon is zo aangepast dat iedereen mee kan doen. Ondanks hun beperking die eindstreep halen. Mensen dát geweldige gevoel geven, daar doen we het voor!”

Mindset!
Marloes had de juiste mindset te pakken om voor de prijzen mee te doen. Eigenlijk lag ze bij alle onderdelen in de kopgroep en kon ze op een prima tempo haar eigen wedstrijd racen. Het was haar eerste échte wedstrijd als teamlid van Dutch Adaptives dus er stond wat op het spel!

“Eigenlijk ging alles goed” vertelde ze trots achteraf. “Ik had een lekker tempo in het water, kon goed op de fiets alleen tijdens de wissel naar het rennen ben ik ingehaald. Ik wilde mijn wissels goed doen omdat dit voor mijn training belangrijk is. Dat bezorgde me een uiteindelijk 2e plek. Ik ben onwijs tevreden!”

En dat zijn wij ook Marloes! met jouw prestatie laat je zien dat sporten met een chronische ziekte mogelijk is en maak je een verschil. Wij zijn trots op je topper!

X