Crossfit Clinic voor mensen met beperking!

Steeds meer mensen doen aan CrossFit in Nederland. Logisch, want deze vorm van Fitness is makkelijk toegankelijk voor iedereen. Maar hoe schaal je eigenlijk als je één been hebt? Hoe spring je op een box als je blind bent? Is de hoge intensiteit geschikt voor mensen met een chronische ziekte?
Het zijn terechte vragen voor mensen die willen Crossfitten met beperking of chronische ziekte. Maar ook vragen waar een antwoord op is! Daarom organiseert Dutch Adaptives op 11 februari bij Tough Ground in Almere een CrossFit clinic voor beginnende en gevorderde Adaptive Athletes om alles te leren over deze waanzinnige sport. Daar kan jij bij zijn!
Sport toegankelijk voor iedereen!
Dutch Adaptives is een sportteam bestaande uit sporters met beperking of chronische ziekte. Het team, actief in Obstacle Course Racen, zeilen en CrossFit, gelooft dat sport toegankelijk kan zijn voor iedereen. Toch blijkt sport nog lang niet altijd toegankelijk voor mensen met een beperking of Chronische ziekte. De drempel naar sporten is te hoog en het reguliere sportaanbod voldoet niet altijd aan de behoeftes. Dat wil Dutch Adaptives veranderen omdat juist sport een vitale rol kan spelen in de zelfstandigheid van iemand met een beperking of chronische ziekte.
Met veel passie bewijzen de adapitve Athletes van het team in verschillende disciplines dat grenzeloos sporten toch mogelijk is. Een marathon op blades? 14 km hardlopen op krukken? Het valide WK obstacle racing in Amerika? Een berg beklimmen op een been? Crossfitten in rolstoel? Voor Nederland uitkomen op de militaire spelen met MS of een dwarslaesie? Dutch Adaptives maakt deze ambities waar.
Het team heeft als missie sport toegankelijk te maken en biedt daarom deze clinic graag aan.
Tough Ground
Tough ground is een volledig toegankelijke sportlocatie in Almere gestart door Dutch Adaptive Athlete Michael Robbert Brans en zijn compagnon Dennie van Dijkhuizen. Zij bieden graag hun locatie en expertise aan, zodat jij zorgeloos kan sporten.
Wil jij, vrijblijvend, meer weten over sporten met beperking of chronische ziekte? Meld je dan nu aan!
Details
Wanneer: 11 februari 2018, inloop vanaf 12:00 uur.
Wat: Diverse Clinics over CrossFit voor mensen met een beperking en/of Chronische ziekte.
Waar: Tough Ground Almere
Kosten: Bijdrage van 5 euro ter vergoeding van de gemaakte kosten.
Share this post

3.138 replies on “Crossfit Clinic voor mensen met beperking!